När du söker kontorslokaler i Stockholm

Det kan vara lurigt att hitta perfekta kontorslokaler i Stockholm även om utbudet är stort och alternativen många. För många är läget av oerhört stor vikt. Mindre eller nystartade företag behöver ofta få tag i lokaler med relativt låg hyra. Samtidigt är det viktigt att ha lokaler man kan växa i, i varje fall om planen är att expandera. Här nedan har vi samlat några tips på hur du bäst får tag i kontorslokaler i Stockholm eller på annan ort.

Fastighetsförmedling
Enklast är ofta att vända sig till en fastighetsförmedling. Då slipper man anstränga sig särskilt mycket själv, förmedlaren tar hand om jobbet med att leta reda på lämpliga kontorslokaler i Stockholm. Ett mycket bra alternativ om man har mycket att göra och inte kan avvara tiden. För visst tar det tid att hitta det rätta kontoret för firman. Samtidigt ska man komma ihåg att priset mycket väl kan bli avsevärt högre i början då fastighetsförmedlaren inte jobbar gratis.

Leta själv
Vill man ha kontroll över hela förloppet eller kanske inte har råd eller möjlighet att anlita ombud går det förstås alldeles utmärkt att söka efter kontorslokaler i Stockholm på egen hand. Enklast och säkrast är i regel att höra sig för med bekanta, utnyttja det egna kontaktnätet. Har man inte möjlighet till detta är det förstås möjligt att kolla runt på olika sidor på nätet. Du hittar garanterat flera attraktiva alternativ inom kort tid. Man bör dock vara försiktig och se till att undersöka lokaler och hyreskontrakt noggrant eftersom det dessvärre finns många oseriösa aktörer som är ute efter ”snabba pengar”. Har man dock lite koll är det inga problem att skaffa utmärkta lokaler med attraktivt läge på det här sättet.

Lyssna på personalen
Det är alltid klokt att lyssna på personalen innan man tar ett avgörande beslut gällande kontorslokaler i Stockholm. Har de några särskilda önskemål? Är de på något sätt missnöjda med de nuvarande lokalerna och i så fall vad? Formulera gärna en enkät och be de anställda lista sina önskemål. Nöjd personal som trivs på sin arbetsplats jobbar bättre, så du har mycket att tjäna på att ta vara på deras erfarenheter.

Read more here ;)